onze wijnen

Champagne


  • Mailly, Grand Cru, Brut Réserve
  • Huischampagne, Premier Cru, Brut

Cava


  • Rosé Brut , Bach ,Extrisimo

Zuid-West Gascogne


  • Côtes de Saint Mont, Wit, ”Tradition” Plaimont
  • Côtes de Saint Mont, Rood, ”Tradition” Plaimont
  • Glas wit, rosé, rood
  • Pichet wit, rosé, rood 1/4 l
  • Pichet wit, rosé, rood 1/2 l
  • Pichet wit, rosé, rood 1 l

Witte wijnen


Alsace | Elzas

  • Gewurztraminer, Anne De Laweiss

    Deze genereuze, zoete witte wijn met een aroma van rozen kan gedronken worden als aperitiefwijn of geschonken worden bij kruidige gerechten en scherpe kazen.

  • Pinot Blanc, Anne de Laweiss

    De uitzonderlijke superieure kwaliteit van deze droge witte wijn zorgt voor een fruitige en frisse toets, ideale begeleider bij vis of mosselen.

Loire

  • Pouilly Fumé, domaine Champeau

    Halfdroge witte Loirewijn met een rijk parfum, kan zowel bij vis als vlees gedronken worden.

  • Sancerre, Manoir du Fort

    Mooie kleur met groene schijn.Krachtige neus van bloemen en exotisch fruit. Een levendige wijn die soepel en romig smaakt. Een fris wijntje die vis, slaatjes, gevogelte en pasta kan begeleiden.

Bordeaux

  • Montbazillac

    Uitstekende, extra zoete witte wijn, passend bij aperitiefhapjes, bij voorgerechten als foie gras en bij desserts.

  • Graves, Château de Castres

    Een droge witte wijn, gerijpt in houten eiken vaten zoals de traditie voorschrijft. De typische houterige smaak leent zich uitstekend bij zowel vis- als vleesgerechten,alsook bij wildgerechten. Een topwijntje!

Bourgogne

  • Mâcon-Chardonnay, L’aurore

    Deze Franse Mâcon-Chardonnay is een droge witte wijn met een heerlijk boeket van wit fruit en vers geroosterd brood. Zijn volle en ronde smaak past perfect bij vis en wit vlees.

  • Petit Chablis

    Droge witte Bourgognewijn heeft een volle smaak in de mond, past bij tal van voorgerechten en kan zowel bij vis als vlees gedronken worden.

  • Pouilly-Fuissé, Joêl Curveux

    Een droge,witte wijn met een kruidige,maar volle afdronk. Deze wijn is een ideale begeleider voor zeevruchtenschotels, alsook voor diverse vis-en vleesbereidingen. Liefhebbers van witte wijn bij vlees zullen zich dit wijntje zeker laten smaken.

  • Chablis, La Fouchère Laroche

    100% chardonnay-wijn met een bleekgouden kleur en frisse neus van rijpe druiven. Ronde smaak met aroma’s van besjes. Levendige finale, perfecte begeleider van slaatjes.                                                    

Wereldwijnen

  • Château Bon Baron, België

    Een kwaliteitsvolle witte wijn van Belgische bodem. Droge, frisse, fruitige en elegante wijn met een lichte toets van muskaat. Ideale begeleider bij gevogelte en zachte kazen,kan ook als aperitiefwijn geschonken worden.

  • Grüner Veltliner, Strassertal, Oostenrijk

    Deze wijn heeft aroma verscheidenheid al in de neus, een vleugje zwarte peper gesteund door fijne minerale noties, een Oostenrijks juweeltje.

  • Costalupo, Illuminati, Italië

    Een frisse Italiaanse wijn met een zurige aanzet in de mond, maar met een fruitige afdronk. Zowel vis-, alsook  vleesgerechten

  • Arraez, Mala Vida, Spanje

    Gemaakt van de Verdejo, een authentiek druivenras uit de Ruedastreek. Een frisse, aromatische wijn met een fijne geur van groene kruiden en bloempjes. De harmonieuze, droge smaak past perfect bij schaal-, schelpdieren en bij visgerechten.

  • Sauvignon Blanc, Boland Cellar, Zuid-Afrika

    Een droog, wit wijntje met tropische toetsen in zijn afdronk. Laat zich perdect alleen drinken, of in combinatie met een vis-of kipschotel. Een aanrader!

Rosé wijnen


  • Syrah, Luc Pirlet, Vin de pays d’oc

    Een droge, fruitige iets donkerdergekleurde roséwijn, een tikkeltje nerveuze wijn. Ideale begeleider bij vlees en gevogelte, kan ook bij vis gedronken worden.

  • Tavel, Domaine Carteresses

    Elegante en typische rosé wijn uit de streek van Avignon. Bevat smaken van mineralen, kruiden en rood fruit. Ideale begeleider van gevogelte, lamsvlees en grillades.

  • Gaudiana, Pinedés

    Deze Spaanse Rosé wijn is voor levensgenieters die houden van het avondleven en dit in goed gezelschap. Merlot-Tempranillo druif, droog, een rosé wijn met body.

  • Celebration, Bon Baron ,België
    indruk van bijten in wilde aardbeien en frambozen.

    Deze lichte Rosé is 100% Pinot Noir, is amber van kleur en  heeft een boeket van rood fruit,alsook een rokerige toets, indruk van bijten in wilde aardbeien en frambozen.Ideale begeleider bij rood vlees en wildgerechten.

Rode wijnen


Loire

  • St-Nicolas-De-Bourgueil, Laurent Mabileau

    Een rijke, hèèl uitzonderlijke rode wijn die gekarakteriseerd wordt door zijn aroma’s van rode vruchten. Deze rode wijn kan koel geserveerd en gedronken worden. Ideaal als zomerwijntje bij vlees- en fonduegerechten, alsook bij vis.

  • Sancerre, Jean Paul Balland

    Gekoeld of niet, frisse rode wijn met volle afdronk. Zeker aan te bevelen zowel bij vis- als vleesgerechten.

Alsace – Elzas

  • Pinot Noir, Anne de Laweiss

    Een boeket en smaak van griotte kersen laat deze Elzasserwijn ideaal uitkomen bij grillades van allerlei vlees en zachte kazen. Word bij voorkeur koel gedronken.

Languedoc

  • Vin de pays d’oc, Merlot, Les Barriques, Luc Pirlet

    Een boeket en smaak van griotte kersen laat deze Elzasserwijn ideaal uitkomen bij grillades van allerlei vlees en zachte kazen. Word bij voorkeur koel gedronken.

Côtes du Rhône

  • Châteauneuf-du-Pape, Domaine de la Font Du Roi

    Een elegante, harmonieuze wijn met een diep robijnrode kleur. Een volle ronde afdronk,die zijn zonnige afkomst typeert. Ideaal bij rood vlees, wildschotels, fondue en kazen.

Bordeaux

  • Graves, Château Lalande-Potrvin

    Deze rode wijn is zeker een ontdekking en mag als een vaste waarde van morgen worden beschouwd. In de mond rijk, sappig, krachtig en met lange afdronk. Past perfect bij vlees- en wildgerechten.

  • Margaux, Château Larruau

    Een genereuze wijn die zeker geen verdere uitleg hoeft, maar die men moet proeven. In de kelder van een liefhebber die meer waarde hecht aan de inhoud van de fles dan aan het etiket heeft hij nu al een vanzelfsprekende plaats. Een uitverkoren aanrader bij vleesgerechten en fondue. 

  • Bordeaux Supérieur, Château Ducla

    Een jonge Bordeauxwijn die men met een gerust hart kan degusteren bij tal van vlees- en wildgerechten. Een robijnrode wijn met een karakteristieke smaak.

  • Saint Estèphe, Château Pomys

    Gerijpt op eikenhouten vaten en de traditionele sauvignon-merlot en cabernetdruif zorgt voor de typische donkerrode kleur van deze St. Estèphe. Dankzij zijn complexiteit aan tanines, fijne aroma’s, rode vruchten en een gekruide toets maken van deze St. Estèphe een ideale wijn bij rood vlees en wildgerechten.

  • Haut-Medoc, Château Larose-Trintaudon

    Typerend door zijn subtiele, fijne smaak maar toch met volle afdronk en een elegant boeket, kan deze wijn die uit het hartje Haut-Médoc komt, waar de rode wijnen de reputatie hebben van “de beste van de wereld” te zijn, die reputatie zeker beamen. Ideaal bij rood vlees, varkensvlees en gevogelte.

  • Saint Emilion Grand Cru, Château Fouguerat

    Verbazende en indrukwekkende Bordeauxwijn. Valt onmiddellijk op door zijn donkerrode kleur, tamelijk volle afdronk, kan geschonken worden bij rood vlees en tal van visgerechten.

Wereldwijnen

  • Museum, Reserva, Spanje

    Deze unieke Museumwijn is het resultaat van eeuwenoude Tempranillo wijnranken. Deze druif is onderhevig aan een heel contrasterend klimaat, dag en nacht,het hele jaar door. Dit resulteert in een complexe smaak in de mond en een heel lange, aangename afdronk waarin kersen, pruimen en zelfs een vleugje venkel de smaak beheersen.

  • Arrâez, Mala Vida, Spanje

    Bodegas Arrâez, opgericht sinds 1916 is een familiebedrijf in Valencia. De Mala Vida is gemaakt van de Cabernet Sauvignon, Syrah, Monastrel en Tempranillo, het is niet alleen een hippe wijn maar werd door Pênin uitgeroepen tot één van de beste wijnen in Spanje. Een spannende wijn zonder harde kantjes, fluweelzacht in de mond, rijke tannines en rood en zwart fruit. Elegant en intens, structuur en balans, ideaal bij wild en gevogelte.

  • Vega Sauco Tinto de Toro, Spanje

    Deze lekkere spaanse wijn komt van noord-west Spanje vlakbij de Portugese grens. Létterlijk smaakt men de zon in de wijn. Hij heeft een zeer sterke neus, daardoor past deze rode wijn perfect bij sterke gerechten, rood vlees, wild, fondue & gevogelte.

  • Montepulciano d’Abruzzo, Riparosso, Italië

    Lekkere Italiaanse wijn die u zelfs in de winter laat dromen van het zuiden. Met zijn geurig en vol aroma, en een lekkere fruitige afdronk ideaal bij vlees, gevogelte, wild en zelfs bij vis.

  • Cabernet Sauvignon, Boland Cellar, Zuid-Afrika

    Met hun woorden gezegd: “a well-rounded wine” met een complex aroma van zwart-rode vruchten en kruiden, maar met een evenwichtige balans van tannines en zachte eik. Perfecte begeleider van bijna alle vleesgerechten.

  • Tartufo Nero, Agricola Gian Piero Marrone

    Deze jonge rode wijn komt uit de streek van Piemonte.Mooi rood fruit zorgt voor frisheid met mooie zuren.Daarna subtiel eik en vanille en een lekker pepertje.Goede balans! Aanrader bij rood vlees.

Keuken open

  • Maandag
    18u00 - 22u00
  • Donderdag
    18u00 - 22u00
  • Vrijdag
    18u00 - 23u00
  • Zaterdag
    18u00 - 23u00
  • Zondag
    12u00 - 14u30 & 18u00 - 23u00

Reservatie

gsm +32 475 579932 | tel +32 54 323675

RESTAURANT XENON
Aalstersesteenweg 181, 9400 Ninove