onze kaart

Aperitieven


  • Martini wit of rood
  • Sherry
  • Gancia
  • Pineau wit of rosé
  • Porto wit of rood
  • Kirr
  • Kirr Royal (champagne)
  • Cava rosé
  • Huischampagne Brut
  • Champagne Mailly 37,50cl
  • Champagne Mailly
  • Picon met witte wijn
  • Ricard
  • Campari met ijs
  • Aperitief Maison
  • New “Ingrid Xenon” cocktail
  • Pinacolada
  • Safari
  • Pisang
  • Baileys
  • Passoa
  • Baccardi
  • Baccardi Reserva
  • Aperol Royale
  • Gin Gordons 37,5%
  • Gin Bombay Sapphire 40%
  • Gin Hendricks 41,40% /Gin Papillon 40%
  • Gin TanTanqueray 47,30%
  • Gin Pére Albert 40%
  • Gin Larios 12 40%
  • Havanna Club
  • Vodka Smirnoff
  • Whisky J & B
  • Whisky William Lawson
  • Whisky Famous Grouse
  • Whisky Jack Daniels
  • Whisky Glenmorangie
  • supplement soft drink

Alcoholvrije dranken



  • Carlsberg 0.0%
  • Richard 0.0%
  • Cava wit 20cl. 0.0%
  • Glas Wijn Wit – rose -rood 0.0%
  • Moktails 0,0%
  • Campari Orange 0.0%
  • Pisang Orange 0,0%
  • Mojito 0,0%
  • Pinacolada 0,0%

Bites


  • Kippenboutjes met dip (8st)
  • Spaans Tapasbord (seizoen)
  • Winter Tapas wildbord (seizoen)

Bieren

Warme dranken

  • Coca Cola
  • Coca Cola 50cl
  • Coca Cola zéro
  • Coca Cola Zéro 50cl
  • Gini
  • Fruitsap
  • Vittel
  • Vittel 50cl
  • Vittel 1l
  • Gerolsteiner 25cl
  • Gerolsteiner 50cl
  • Gerolsteiner 1l
  • Limonade orange
  • Limonade lemon
  • Schweppes Indian tonic
  • Fuzetea
  • Sprite

  • Pils Jupiler 33cl
  • Carlsberg
  • Carlsberg “Grote Deen” 50cl
  • Kriek St. Louis
  • Witkap Stimulo 33cl
  • Duvel 33cl
  • Trappist Orval 33cl
  • Trappist Rochfort 33cl
  • Brugse Trippel 33cl
  • La Chouffe Blond 33cl
  • Grimbergen Blond 33cl
  • Leffe Blond 33cl
  • Leffe Donker 33cl

Frisdranken



  • Koffie Espresso
  • Koffie Deca
  • Koffie Mokka
  • Koffie Verkeerd
  • Cappuccino
  • Thee (assortiment)
  • Mokkaccino
  • Warme Chocolademelk

Voorgerechten


  • Seizoensoep
  • Calamares à la Romana
  • Huisbereide Kaaskroketten
  • Huisbereide Garnaalkroketten
  • Duo Kaas- en garnaalkroket
  • Brochette van scampi 6st/9st
  • Scampi in lookboter
  • Scampi Xenon (tomatenroom)
  • Scampi Xenon pikant
  • Scampi Ingrid (look, room & witte wijn)
  • Scampi 9st/12st
  • Gegrilde gambas 6st/9st (Suggestie)

Salades


  • Ingrids Salade

    Veranderlijk Gerecht


Bij voorgerechten en salades worden frietjes, kroketten, … in supplement aangerekend


Visspecialiteiten


  • Gegrilde Gambas met pikante dip 6st/9st
  • Scampi op Zuiderse wijze
  • Gebakken zeetong 500gr
  • Zeetongrolletjes met kreeftensaus
  • Kabeljauwhaasje van de Chef

    fijne groentjes, witte wijn & room

  • Kabeljauwhaasje lentetooi (seizoen)

    asperges, witte wijn & rivierkreeftjes

  • Kabeljauwhaasje wintertooi (seizoen)

    boschampignons & rivierkreeftjes

Voor de allerkleinsten (tot 12 jaar)


  • Kaaskroket, sla en frietjes
  • Garnaalkroket, sla en frietjes
  • Duo kaas & garnaal, sla en frietjes
  • Kindersteak natuur
  • Kindervleesbrochette natuur
  • Kinderkipbrochette natuur
  • Kaasballetjes met frietjes
  • Garnaalballetjes met frietjes

Supplement

  • Appelmoes (koud of warm)
  • Bestek
  • Sauzen Supplement

Vleesspecialiteiten


  • Rundsbrochette (rund)
  • Kipbrochette
  • Steak natuur
  • Entrecôte natuur
  • Filet pur natuur
  • Châteaubriand 2p 800gr met 1 saus
  • Stuk van het paard met rauw witloof
  • Lamsbrochette op z’n Grieks (seizoen)

Al onze hoofdgerechten worden opgediend met brood, frietjes, kroketjes, pommes duchesse, aardappel in de pel of krielaardappeltjes.

Bakwijzen

  • Blue: rauw gebakken
  • Saignant: normaal gebakken
  • A point: rosé gebakken
  • Bien cuit: volledig doorgebakken
    (we staan niet in voor Uw valse tanden)

Filet pur, châteaubriand, Ierse Rib-eye, West Vlaams Rood, Tomahawk, Simmentaler, Holstein…
deze vleessoorten worden blue of saignant opgediend om optimaal te kunnen genieten van de smaak!

Huisbereide warme sauzen


  • Peperroomsaus
  • Champignonroomsaus
  • Provencaalsesaus
  • Hofmeesterboter (kruidenboter)
  • Blackwellsaus (picklesroom)
  • Béarnaisesaus
  • Choronsaus
  • Specialsaus (ajuinroom)
  • XENON

    peper, champignon & provençale

  • Peper & champignonsaus mix

Huisbereide koude sausjes

mayonaise, cocktail, tartaar, lookmayonaise, vinaigrette, pikante dipsaus, bieslook-& honingvinaigrette, …

Andere koude sausjes: ketchup, mosterd, pickles, sweet chilli,…

Supplement

  • Frietjes – kleine portie
  • Frietjes – grote portie
  • Salade mixte
  • Witloofsalade met mayonaise

Vraagje over alergenen? Onze gezonde geest staat je graag te woord!

Keuken open

  • Maandag
    18u00 - 22u00
  • Donderdag
    18u00 - 22u00
  • Vrijdag
    12u00 - 14u00 & 18u00 - 23u00
  • Zaterdag
    18u00 - 23u00
  • Zondag
    12u00 - 14u30 & 18u00 - 23u00

Reservatie

gsm +32 475 579932 | tel +32 54 323675

RESTAURANT XENON
Aalstersesteenweg 181, 9400 Ninove